logo
Samma, Center for Intuitive Development
Home
Agenda
Consulten
Opleidingen
Verdiepingscursussen
Meditatie
Boek 'Vertrouwen'
Publicaties
Wie is
Tarieven
Contact
Nieuwsbrief

Opleiding Energetisch Werk

Inleiding
Heeft u het gevoel dat u over intuïtieve of paranormale kwaliteiten beschikt? Zou u deze verder willen ontwikkelen en inzetten voor uzelf of anderen? Dan is de opleiding Energetisch Werk iets voor u.

De opleiding

De opleiding Energetisch Werk is bedoeld voor iedereen die op een of andere manier medemensen wil helpen vanuit zijn/haar eigen intuïtieve kwaliteiten. Dit kan zijn als coach of therapeut, maar ook als u mensen in uw directe omgeving bij wilt staan. Ook indien u diepgaande kennis en ervaring op wilt doen op het gebied van de werking van uw eigen intuïtie, dan is deze opleiding zeer geschikt.

In de opleiding komt een breed scala aan onderwerpen aan bod op het gebied van energetisch werken. Er wordt een theoretisch kader geschetst, maar er wordt vooral veel ruimte geboden om zelf de aangeboden onderwerpen te ervaren en uw eigen visie te vormen. Tijdens de bijeenkomsten gaat u, door middel van allerlei oefeningen, ontdekken wat uw specifieke kwaliteiten zijn op intuïtief gebied. Voorts wordt expliciet aandacht besteed aan de eigen, authentieke kwaliteiten van elke deelnemer.

Om u de aangeboden stof eigen te maken, zullen er tijdens de opleiding oefengroepen gevormd worden. Het is de bedoeling dat u na elke groepsbijeenkomst minimaal eenmaal met de oefengroep bijeenkomt om te oefenen. 

Om teleurstellingen te voorkomen, vindt voor aanvang van de opleiding een gesprek plaats. We bekijken samen of de doelen van de opleiding aansluiten bij uw wensen en verwachtingen.

 De totale opleiding duurt één jaar en is gesplitst in 2 delen: 

 • Energetisch Werk Basis
 • Energetisch Werk Vervolg

U kunt zich inschrijven voor Energetisch Werk Basis en daarna beslissen of u ook ook deel wilt nemen aan Energetisch Werk Vervolg.  

Energetisch Werk Basis
Tijdens dit gedeelte van 4 lessen leert u de essentiële basis van het werken met Energie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Veilig en verantwoord werken voor uzelf en een ander (aarden & afschermen)
 • Het intuïtief waarnemen van de energie van een ander (reading)
 • Een ander helpen bij het oplossen van blokkades (healing)
 • Het intuïtief waarnemen van de energie van een ander dmv een voorwerp (psychometrie)

Naast de groepsbijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een individuele begeleidingssessie, waar u uw persoonlijke vragen kan stellen.  

Energetisch Werk Vervolg
U heeft nu de basis geleerd over werken met energie en kan al best veel. In de volgende vier lessen gaan we nog een grote stap verder. Hier gaan we diepgaandere onderwerpen uit de energetische wereld bekijken. We gaan met de volgende onderwerpen aan de slag:

 • Familie-opstellingen (wat is dit, hoe werkt het, u wordt representant in een opstelling)
 • Een (werk)ruimte 'zuiveren' en er een positieve energie neerzetten
 • Een prettige, positieve energie neerzetten in groepen en in 1 op 1 situaties
 • Werken met kinderen
 • Contact maken met engelen en gidsen

Naast de groepsbijeenkomsten ontvangt iedere deelnemer een individuele begeleidingssessie, waar u uw persoonlijke vragen kan stellen.   

Aan het einde van Energetisch Werk vervolg maakt u een kort werkstukje met een overzicht van datgene dat u geleerd heeft. 

Docent
De opleiding wordt gegeven door Petra Verhoef, energetisch therapeut. Petra volgde de HBO-opleiding tot Energetisch Therapeut aan de International Academy for Complementary and Natural Healthcare. Daarnaast volgde zij trainingen op het gebied van energetisch werken, mediumschap en trainersvaardigheden.  

Verdiepingscursussen
Na het afronden van deze opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de diverse verdiepingscursussen die worden aangeboden. De verdiepingscursussen worden gecreëerd op basis van de behoeften van de opleidingsgroep.

BELGIE

Data 2022/23:

Energetisch Werk Basis groep 22 (2022/2023): 23 okt, 27 nov, 8 jan, 5 feb (VOLZET)
Locatie: Kasterlee, België
Locatie individuele sessie: via Whatsapp video of via telefoon
Ingangseisen: geen

Energetisch Werk Vervolg (2023): 19 maart, 23 april, 4 juni, laatste datum wordt nog gepland
Locatie: België, exacte locatie nog niet bekend
Locatie individuele sessie: via Whatsapp video of via telefoon
Ingangseisen: Deelgenomen hebben aan Energetisch Werk basis

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen via More Moving Miracles

NEDERLAND

Momenteel zijn er nog geen data gepland voor 2023. Neem bij interesse even contact op.